Наші
відеоматеріали

Eskaro Ukraine входить
до міжнародної групи
Eskaro Group AB

Відкриття заводу Eskaro Ukraine

18 квітня 2013 року в Одесі відбулося урочисте відкриття лакофарбового заводу компанії Eskaro Group AB. Для країни з економікою, яка відроджується після світової фінансової кризи, це стало справді непересічною подією, а також яскравим підтвердженням зростання інвестиційної привабливості України. Інвестиції в першу чергу заводу склали вісім мільйонів EUR. Інвесторами будівництва виступили шведські та фінські компанії, а також міжнародний холдинг з виробництва і продажу лакофарбової продукції «Eskaro Group AB», постачання обладнання та його монтаж здійснила всесвітньо відома компанія ABB France. Дата відкриття заводу була обрана не випадково. З слов'янської міфології, в середині квітня, на Євтихія, зазвичай загадували, яким буде урожай…гороху.

Якщо цей день був тихим і безвітряним, то можна було готуватися до рясних жнив. Наче зерна гороху, краплі фарби, підкоряючись помаху пензля, дадуть сходи радості і позитивного світовідчуття в кожній оселі. Продукція Eskaro знаходиться в повній згоді з навколишнім світом, тому що виготовляється за екологічно безпечними технологіями і на обладнанні, яке знає, як йому слід працювати, щоб не нашкодити природі.

Сяюче свіжим зеленим кольором горохове поле радісно сповіщає - весна прийшла! Компанія Eskaro теж дарує своїм шанувальникам весну, яка буде тривати рівно стільки, скільки ви самі захочете.

Яскраві, красиві фарби - зелені, жовті, білі, червоні, сині - наповнять ваш будинок світлом, душевним теплом, аурою спокою і комфорту. Барвисте перетворення домашнього вогнища - це символ оновлення і якісних змін, яких чекає кожен людина і навколишній його світ.

Новий завод дозволить виробляти в Одесі широкий асортимент лакофарбової продукції. Фарби, лаки, шпаклівки, структурні матеріали та багато іншого - ціле багатство для тих, хто хоче розфарбувати світ теплими кольорами. Завдяки заводу в Одесі, продуктовий портфель компанії поповниться новими торговими лінійками і високотехнологічними продуктами, надавши можливість змін і оновлень, як приватним споживачам, так і великим будівельним компаніям.

Завод займає територію площею майже 2,5 гектара. Розташований він на 21-му кілометрі об'їзної дороги, неподалік від транспортної розв'язки, званої «Два стовпа».

Побудований в Одесі завод багато в чому унікальний. Особливу увагу приділено екологічності підприємства. Завод відповідає всім вимогам концепції екологічної чистоти, що передбачає застосування найсучасніших технологій для екологічно чистого виробництва водно-дисперсійних матеріалів, безпечних для навколишнього середовища. Одним з важливих аргументів на користь будівництва заводу в Одесі стали дані про те, як знизиться інтенсивність руху великовантажних машин (і, відповідно, викидів вуглекислого газу в атмосферу), які до цього доставляли лакофарбову продукцію Eskaro з Євросоюзу.

Другий екологічний аспект - сировина. У виробничих процесах використовуються не органорозчинні матеріали, а тільки екологічно чисті компоненти, більша частина яких надходить з Європи. Обладнано місце зберігання основних рідких добавок. У зоні прийому сипучих матеріалів, а також по всьому заводу встановлені системи фільтрів очищення повітря. Запаху ніякого.

Завод має свою воду. Вона надходить зі розташованої на території підприємства свердловини глибиною 128 метрів. Після системи очищення вода включається у виробничі процеси.

За рівнем автоматизації процесів підприємство є передовим не тільки в компанії Eskaro Group AB, але і у всій хімічної промисловості України. Досить сказати, що заводом - всіма виробничими процесами, системами всіляких очисток, ефективного використання електроенергії, димовидалення та пожежної безпеки - управляє всього п'ять фахівців! Також у владу комп'ютерів віддані процеси розподілу виробленого товару по шестиярусних стелажах на складі готової продукції.

На заводі - три фасувальні лінії. Працюють вони за технологією, яка дає можливість використовувати їх для фасування будь-якого продукту. Спеціальне обладнання дозволяє до кристального блиску очищати внутрішню частину фасувальної труби. При цьому вода, що використовується в даній технологічній операції, надходить на станцію очищення, після чого знову повертається у виробничий процес. І тільки невеликий залишок грубих домішок утилізується спеціальною командою, яка обслуговує завод. Таким чином, підприємство працює за безвідходною технологією, яка дозволяє обходитися без системи виробничої каналізації.

Нарешті, серцем заводу є лабораторія - ланка єдиного Науково-дослідного Центру Eskaro Group AB. У цього департаменту - дві функції. Перша - дослідна, яка передбачає постійний творчий процес із створення нових продуктів і матеріалів. Друга функція - здійснення контролю якості на кожному виробничому етапі: від моменту народження продукту, який починається з ретельної перевірки сировини, до утилізації тари.

Стабільність якості - це стиль роботи Eskaro Group AB, зведений у безумовний принцип.

Новий завод, одна з горошин у дружній родині підприємств, що входять в компанію Eskaro, дасть щедрі сходи у вигляді високоякісної, екологічно чистої продукції та стабільного весняного настрою у тих, хто хоче жити в колірній гармонії з природою.

Открытие завода Eskaro Ukraine в Одессе. На первом плане слева направо: Эдуард Матвийчук - губернатор Одесской области; Николай Пундик - председатель Одесского областного совета; Андрей Мороз - директор по производству Eskaro Ukraine.

Одеський завод Eskaro побудований на перспективу. Закладений потенціал зростання дозволить підприємству досягти потужності 30 тисяч тонн продукції на рік при однозмінній роботі. Буде розширюватися завод і територіально. Зараз на 21-му кілометрі об'їзної дороги запущена перша черга підприємства. У найближчих планах - будівництво великого складського приміщення і офісної будівлі.

…Світ змінюється, якщо хочемо його змінити. З чорно-білого він стає кольоровим, коли беремо в руки фарби. Це благородна місія - допомагати тим, хто прагне робити навколишній світ кращим. Побудувавши завод в Одесі, компанія Eskaro Group AB підтвердила: місія здійсненна. Буде зроблено все, щоб колірна гармонія, запозичена у природи, стала доступною кожному, хто хоче якісних змін в житті.