Наші
відеоматеріали

Eskaro Ukraine входить
до міжнародної групи
Eskaro Group AB

Що означають цифри на фарбах Akrit?

Хочеш пофарбувати стіни у квартирі або будинку? Не знаєш, яку фарбу вибрати? Те, що вибирати потрібно саме Eskaro — це й так зрозуміло, а ось яку фарбу конкретно…

Фарби для внутрішніх робіт можна класифікувати по-різному, але найпростіше орієнтуватися за номерами поруч із назвою серії. Вони показують, наскільки та чи інша фарба матова або глянсова. Іншими словами, визначають ступінь блиску. Складно? Насправді НІ!

Маємо ми серію фарб для внутрішніх робіт AKRIT. І ти, напевно, бачив наші банки в будівельних магазинах, у квартирах і будинках — коротше, скрізь, де роблять або недавно робили ремонт. Так ось, на кожній із цих банок поруч із назвою серії є номер, наприклад AKRIT 12. Цифри поруч із назвою AKRIT і є ступенем блиску, тобто показником, наскільки фарба блищить під різними кутами падіння світла.

Номери ці бувають різні. У серії AKRIT це — 4, 7, 12, 20.
А зараз детальніше:

AKRIT 4 — матова фарба. Ідеально підійде для спальні, але далеко не панацея, якщо ти заздалегідь знаєш, що в спальні будеш витирати брудні руки об стіни або… Навіть не хочемо знати, як таке може трапитися, але в будь-якому разі матова фарба не для тебе. А ось якщо ти нормальна людина і в спальні, як правило, спиш, а не повзаєш по стінах, тоді «4» — це те, що потрібно. До того ж матові стіни так заспокоюють… Повір на слово або спробуй сам.

AKRIT 7 — хіт продажів, шовковисто-матова фарба (звідки взялася така назва ступеня блиску, уже ніхто й не пам’ятає, але звучить із біса красиво, тому й купують цю фарбу найбільше). Ось якщо захотілося пофарбувати стіни у вітальні, де іноді стіни потрібно ганчіркою протерти й легкі забруднення прибрати, то «7» — це дар богів. Насправді малярі нею фарбують усе підряд: коридори, спальні, кухні, укоси, зовні квартири іноді помалюють (на те вони й малярі, щоб експериментувати, поготів за кошти клієнта, чому б і ні))). Ми ж радимо «сімку» використовувати все-таки всередині приміщень із нормальним навантаженням — коротше, у вітальнях кімнатах, залах і у квартирах-галереях.

AKRIT 12 — напівматова фарба. Запам’ятай цю червону банку й ніколи не забувай, особливо якщо потрібно пофарбувати стіни в коридорі або на кухні, де мити стіни потрібно ґрунтовно. Фарба ця вже блищить, ну не так щоби сильно, але і від матової вже далеко. Пофарбована поверхня буде переливатися на сонці, у квартирі буде чистота, а на душі спокій — слоган так собі, звичайно, але фарба і справді варта уваги.

AKRIT 20 — теж напівматова, але вже на цілих 8 градусів більш напівматова, ніж AKRIT 12. Блиску там дійсно набагато більше, але й миється вона краще — тому і використовувати її можна у ванних кімнатах. Звісно, постійного потрапляння потоку води в одну точку вона навряд чи витримає і плитку не замінить, але цілком підійде, якщо не хочеш, щоби навколо був тільки кахель. Ну, а якщо ти знаєш, що на кухні тебе чекають кулінарні поєдинки, коли головне — швидкість, а не чистота кухні, то на стіни краще нанести саме цю фарбу. До речі, мити стіни можна буде тільки через 28 днів. Наберися терпіння, а потім брудни скільки хочеться, мій і знову брудни, знову мій — фарба витримає! Укоси біля вікон — це теж до «20». Як не дивно, але укоси класно брудняться, поки вікна відкриті.

Підсумуємо:
Цифри на банках показують ступінь блиску. Чим більше цифра — тим більший блиск має плівка лакофарбового покриття:

4 — глибокоматова фарба, ідеально підійде для стін у спальні;
7 — матова фарба, використовуйте її для віталень і залів;
12 — напівматова фарба для ваших коридору й кухні;
20 — напівматова фарба для приміщень із високим ступенем вологості (ванна, кухня, укоси).

Тепер ти став розумнішим і можеш здивувати продавців у будівельних магазинах своїми знаннями, тільки дивись не переплутай (якщо що, можеш підглядати).
Akrit_ua_news.jpg